Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

"Leschester"

Foto: Skysports
 
Jag har länge trott att Leicester uttalades Leschester. Jag ska inte ljuga. Och jag tror inte att jag är den enda. Jag vet att jag inte är den enda. För visst har man ändå inte tänkt att detta lag inte kommer ha någonting alls att göra med The Big Four att göra ändå, om ens vara i närheten. Laget var ju till och med nära att åka ur ligan förra året.
 
Man skulle kunna skriva en djupgående analys om Leicesters nyckelspelare som har trätt fram under säsongen och kunna berömma dom i ett långt inlägg. Man skulle kunna skriva om Ranieris taktiska formationer och hur det defensiva arbetet lönat sig. Man skulle också kunnat skriva om hur utomordentligt samarbetet mellan Vardy/Mahrez varit, om hur två petade spelare visat sig vara så viktiga för ett helt lag. Men jag har varken tiden eller knappa kompetensen för att göra det, skriver jag ödmjukt. Så det får blir såhär istället.
 
 Leicester City tog idag ett stort steg närmare att vinna Premier League när man besegrade Sunderland med 2-0 på Stadium of Light. Jamie vardys dubbla mål i andra halvleken var skillnaden mellan lagen. Hans 20e ligamål gjorde honom till den första Leicester-spelaren att uppnå detta sedan Gary Lineker 1984/85. Nu är laget 7poäng för Tottenham, som i skrivande stund just besegrat Manchester United hemma på White Hart Lane. Kul för Erik NIva.
 
Just nu leder Leicester Premier League och kan ta hem hela rubbet. Vilken seger för fotbollen skulle inte det vara.
Laget som har en trupp som kostar 23 miljoner pund, vIlket går att jämföra med:
 
* Manchester Citys värvning av Fernandinho från Shaktar Donetsk för två år sedan när engelsmännen betalade 30 miljoner pund.
 
* Manchester United som uppgavs ha betalat 24 miljoner pund för att plocka över Marouane Fellaini från Everton.
 
* Chelsea som lockat över Diego Costa från Atletico Madrid och betalat den spanska klubben ungefär 32 miljoner pund.
 
Då pratar vi alltså individuella spelare(!). Spelare som är tänkta att komma in i lagen för att vinna. Men vad spelar det egentligen för roll om inte helheten fungerar och det inte finns en äkta laganda?
 
Nu har Ranieri med sitt Leicester vunnit 5 raka matcher och behöver bara vinna 3 av dom 5 matcher som är kvar för att vinna sin första Premier League titel någonsin. 
 
Det är högst sannolikt att Leicester tar hem det i år bannemej. Och sen får vi definitivt inte glömma dessa fantastiska personer som nu kommer påstå att dom "alltid har diggat Leicester".
 
Underbara människor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skrivet av:

alexeus.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av alexeus

Kommentera