Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Londonderby av rang

Foto: The Guardian
 
Arsenal med en trygg tvåmålsledning i 43:e minuten mot West Ham.
Men absolut ingen kan gå säker när det sista derbyt någonsin spelades på Upton Park mellan två lag som hade allting att spela för. (Nästa år spelar West Ham på Olympia Park). Derbyt mellan West Ham United och Arsenal hade allting en fotbollsmatch kan önska sig - utom en klar vinnare.

För att Arsenal skulle ha chans att vinna titeln hade man varit tvungen att vinna allting som återstår för att ha chans på titeln. Och ja, jag skriver SKULLE ha chans. För nu är det rätt kört.

Det såg ut att vara en match där Arsenal verkligen ville visa att man ville gå för guldet när Mesut Özil satte ribban med att bekvämt rulla in 1-0 i den 18:e spelminuten. Det fina mönstret fortsatte av att Alexis Sanchez målade i 35:e.

Men så var det ju det här med Andy Carroll.

I den 45:e minuten nickade han in reduceringen på ett inlägg från Aaron Cresswell. Någon minut senare, på tilläggstid av första halvlek, sög han åt sig bollen i straffområdet och rundade försvaret när han tryckte in 2–2.

En match där Andy Carroll var huvudrollsinnehavare med samtliga tre mål för West Ham. I den 52:a minuter fullbordade han sitt hattrick genom att nå högst upp på ett inlägg och nicka in 3-2 målet.

Tyvärr, för Carrolls del, hann Arsenal genom Koscielny kvittera till 3-3 innan matchen var slut.

Vad är det egentligen med The Gunners och att inte orka de sista matcherna av säsongen för att nå guldet som de strävar efter så mycket? Varje säsong känns som "Säsongen" guldet ska segla hem till Emirates. Men det räcker liksom inte till. Beror det på tränarstaben? Är spelarna för trötta när det återstår ett ar omgångar kvar? Ingen vet, alla undrar...

För bägge lag var detta ett nederlag och fiasko. West Ham i behov av poäng för en Europaplats, Arsenal i behov av seger för titel.

Men vilken j*vla match det var.

Skrivet av:

alexeus.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av alexeus

Kommentera