Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

INGET LAG HAR LYCKATS

 
Barcelona förlorade igår kväll mot Atlético Madrid med 2-0 och är utslagna ur Champions League. Klubben misslyckades därmed att försvara sin Champions League-titel. Är det ren otur? Eller vilar en förbannelse över trofén?

Det är inte första gången Barcelona misslyckats med att försvara sin titel i Champions League. Tre gånger tidigare har katalanerna försökt. Efter att ha vunnit turneringen 05/06 förlorade man säsongen efter mot Liverpool i åttondelen. Säsongen 09/10 kom nästa besvikelse. Efter att Barcelona spelar som bara Barcelona kan spela med sin tiki taka fotboll, som man som antagonist kan uppleva som smått irriterande, var det många som trodde att den spanska klubben skulle lyckas med att försvara sin titel. Även om man tappat vissa spelare, så hade man ett minst lika starkt lag som året innan. Bland annat en viss Zlatan som inkommit. Det hjälpte dock inte. Man förlorade i semifinalen mot de kommande mästarna Inter. Ja, Zlatans forna lag. Hos sistnämnde vilar kanske ännu en förbannelse. Men det är en annan historia.
 
Samma sorts besvikelse upprepade sig några år senare. Efter att ha vunnit 2010-2011 tog Barcelonas jakt på två raka titlar stopp i semifinalen mot Chelsea året efter. Chelsea, som vann allting senare i turneringen.
Inget lag har någonsin vunnit Champions League två år i rad. Ända sedan Europacupen bytte namn till Champions League har ingen lyckats rova hem pokalen två år i följd.

Milan, Barcelona, Marseille, Ajax, Juventus, Real Madrid, Dortmund, Manchester United, Bayern München, Inter, Porto, Liverpool, och Chelsea. Dom flesta av Europas stora klubbar har verkligen försökt. Alla dessa mästarlag har varit nära att vinna den prestigefyllda turneringen två år i följd. Men det har liksom inte riktigt hållt hela vägen.

Av de andra lagen som har försökt försvara sina Champions League-titlar är det Ajax, Juventus och Manchester United som har förlorat finalen som regerande mästare.

Champions League är utan tvekan den största turneringen för klubbfotboll i världen. Igår kväll visade det sig igen att denna förbannelse håller i sig ett tag till. Och kanske är den tillbaka till nästa gång det vankas CL igen. Vilket lag jag själv tror tar hem det i år?

Svårt. Men jag hoppas att Atletico Madrid vinner. Så nära det ändå har varit - jag syftar givetvis på upplagan 13/14 när Atletico var 1 minut från att vinna innan Sergio Ramos kvitterade på hörna för Real Madrid.

Resten är historia. La decima osv.

 
 
 

Skrivet av:

alexeus.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av alexeus

Kommentera