Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Carlos Strandberg till landslaget!

 Foto: DN

 Carlos Strandberg.  Blott 19 år gammal med erfarenhet från proffsliga i utlandet och spel i vårt landslag.

 Landskampsmässigt blev Carlos redan 2013 uttagen i Sveriges u-17 landslag för att medverka i u-17 VM i Förenade Arabemiraten. 2015 blev han uttagen till det "yngre"u-21 laget och svarade med att göra mål mot Albanien. Därefter fortsatte Carlos med sin fina form och gjorde starkt avtryck i CSKA Moskva. Han fick bekräftelse för sin fina form när han under april månad 2015 blev framröstad till månadens spelare i klubben.

 Han blev under sommaren 2015 utlånad till FC Ural för att kunna få mer speltid och den 31a mars 2016 slog transferbomben ned på marknaden att Strandberg blivit utlånad till AIK fram till mitten av juli.

 Äntligen säger jag! Äntligen får det svenska folket i mer noggrann bemärkelse kunna följa denna fotbollstalang på närmare håll och se vilken potential denna grabb besitter. Stark som en oxe med en accelerationsförmåga som en gasell. Precis vad det svenska landslaget behöver! Ett perfekt komplement till vår oplacerbare Z längst fram.

 Många förvånades när Carlos inte blev uttagen till Sveriges u-21 trupp till EM i Tjeckien. Trots Carlos framgångar i utlandet tyckte förbundskapten Håkan Ericson inte att han platsade.

 - Carlos har inte varit med i U21 tidigare. Jag har följt honom i Moskva men jag tycker inte att han kvalificerar sig före några andra. Han gjorde också ett relativt dåligt intryck i U19-slutspelet i mars, sa förbundskaptenen Ericson vid trupputtagningen.

 Nu vann dock förvånansvärt Sverige hela turneringen och avsaknaden av Carlos Strandberg var kanske inte så påtaglig. Men utan att ta något ifrån både Hrgota eller Ishak så hade Strandberg utan tvekan kunnat ersätta någon av deras plats i truppen under turneringen.

 Men nu är det alltså dags för det "riktiga" EM. Inget U-21, inget U-17. For real. Alla åldrar, alla stilar. Idag diskuteras det nästan bara mellan John Guidetti eller Marcus Berg bredvid Zlatan i anfallet.

 Marcus Berg-en klinisk avslutare men utan spetskompetensen som kan bära Sverige långt i mästerskapet.

John Guidetti-Sveriges guldgosse med en otrolig vinnarskalle som ibland kan bli för mycket, vilket kan missgynna själva lagspelet i Sverige som så tydligt behövs.

 Redan nu har Carlos Strandberg varit delaktig i nästan alla farligheter i årets Allsvenska för AIK och det dröjde inte lång tid innan han pangade in sitt första mål.

 Våga Hamrén!

Skrivet av:

alexeus.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av alexeus

Kommentera